A Sandozról

A Sandoz az egyik globális piacvezető a generikus és biohasonló gyógyszerek terén; a cég a Novartis Csoport tagja. Küldetésünknek tekintjük olyan utak felfedezését, melyekkel az emberi élet javítható és meghosszabbítható. Azzal, hogy úttörő megközelítésein keresztül világszerte kiváló minőségű gyógyszerekhez segíti hozzá az embereket, a Sandoz hozzájárul azokhoz a társadalmi erőfeszítésekhez, melyekkel az egyre növekvő egészségügyi szükségletek kielégítésére törekednek.

Globális portfoliónk megközelítőleg 1000 molekulát foglal magába, amelyek minden jelentős terápiás területet lefednek; ennek köszönhetően 2015-ben 10,1 milliárd USA dollár forgalmat tudtunk realizálni. Széleskörű termékpalettánk jelentős és folyamatos megtakarításra fordítható le, mind a betegek, mind az ellátást fizetők számára, ami a jelentős költségvetési nyomás alatt segít az egészségügyi rendszerek fenntarthatóságában; ugyanakkor olyan összegeket is felszabadít, amelyekkel az innovatív gyógyszerek fejlesztését lehet támogatni.

Termékeink több mint 500 millió beteghez jutnak el; tervünk az, hogy 1 milliárd beteghez jussunk el. Rendkívül széles portfoliónk élén mind a biohasonló, mind a generikus gyógyszerekkel kivívott globális vezető helyünk áll; ide értve a szabadalom alól kikerült legmodernebb, innovatív gyógyszereket, valamint az antibiotikumokat, melyek a globális egészségügy alapjait jelentik. Számos célzott, vállalati felelősségen alapuló programot is fenntartunk, hogy ezzel is növeljük a gyógyszerek elérhetőségét; továbbá orvosi információkat, valamint megfelelő egészségügyi képzést biztosítsunk az egészségügyi szakembereknek.

A Sandoz központja a németországi Holzkirchenben van, München tágabb vonzáskörzetében.

 

A Sandoz és a Linex®

A Linex® gyártását először a szlovéniai Lek végezte 1982-ben, mely vállalat mára beolvadt a Sandozba. A Linex® termékek népszerűségüknek köszönhetően hamar átlépték a szlovén határt, és két éven belül már évi egymillió Linex® kapszula fogyott Közép- és Kelet-Európában.

Az eredetileg vényköteles gyógyszerként forgalmazott Linex® 1994-ben engedélyt kapott a vény nélküli forgalmazásra. A nemzetközi terjeszkedés folytatódott, és a Linex® ma már világszerte 40 országban elérhető. A Linex® termékcsalád Magyarországon speciális – gyógyászati célra szánt – tápszerként kerül forgalomba.

A Sandoznál elkötelezettek vagyunk a Linex® palettájának fejlesztésében a legújabb tudományos kutatások mentén.

2016-ban jelent meg Magyaroroszágon a Linex® Forte kapszula, mely kétmilliárdnyi baktériumot tartalmaz. Ez évben kezdtük el forgalmazni a Linex® Baby por készítményt is, amelyben a Bifidobacterium animalis, BB-12® törzs található.

A Linex® Baby termékcsaládhoz az év végén csatlakozott a Linex® Baby Csepp. A szintén Bifidobacterium animalis, BB-12®-t tartalmazó Linex® Baby Csepp kényelmes, folyékony kiszerelésben kapható, így könnyen tejbe vagy ételbe keverhető.